Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Palmroth - world of boots

Vastuulliset Palmroth -kengät 🖤

Mikko Palmroth

Meillä on kunnia jatkaa yli 90 vuotta kestänyttä Palmroth -jalkineiden vastuullista valmistusta. Laadustaan tunnettuja kenkiämme on valmistettu eri vuosikymmenillä eri tehtaissa mm. Pirkkalan Partolassa, Hollannin Waalwijkissa, Tampereen Sarankulmassa, Parkanossa ja Portugalissa. Näitä kaikkia yhdistää ammattitaitoiset ja omistautuneet työntekijät.

Kirjoitin viime vuonna vastuullisista kengistä blogiin otsikolla "Tiedätkö kuka valmisti kenkäsi?". Vaatevallankumousviikon kunniaksi päivitin tekstiä. Mukana kuvia tuotannosta vuosien varrelta.

Neulomotyöntekijä 50-luvulla Partolan kenkätehtaalla, jonka Pentti Palmroth perusti 1928.

Neulomotyöntekijä 50-luvulla Partolan kenkätehtaalla, jonka Pentti Palmroth perusti 1928.

Olen ilokseni huomannut, että yhä suurempaa osaa ihmisistä kiinnostaa heidän käyttämiensä tuotteiden alkuperä. Ruoan kohdalla tämä on jo arkipäivää. Nyt huomio on laajentumassa myös vaatteisiin ja moni onkin alkanut miettiä kuka ja missä valmistaa vaatteeni ja kenkäni.

Millaisissa olosuhteissa he työskentelevät? Saavatko he työstään normaaliin elämään riittävän korvauksen? Tarvitsenko itse monta halpaa tuotetta vai panostaisinko yhteen pitkäikäiseen, jonka taustat tunnen?

Tavaran vastuullisuusvastuun pitäisi olla ennen kaikkea kaupalla ja valmistajilla. Jotta tämä toteutuisi kuluttajien tulee sitä heiltä kysyä ja vaatia. Näin sinun olisi helpompi tietää tekeväsi vastuullinen valinta.

Toimitusjohtajamme Mikko Palmroth lapsena Hollannin tehtaalla 70-luvun lopulla.

Toimitusjohtajamme Mikko Palmroth lapsena Hollannin tehtaalla 70-luvun lopulla.

Millaiset ovat vastuulliset kengät?

Maailmassa valmistetaan vuosittain miljardeja kenkäpareja. Yli 80 % niistä Aasiassa. Suomalaiset ostavat vuodessa noin 18 miljoonaa paria. Monissa kenkien ja niiden materiaalien tuotantomaissa ihmiosoikeusloukkaukset ovat arkipäivää. Kengänvalmistusprosessi on poikkeuksellisen työvaltainen, joten hintaan kohdistuva paine pitää työolot ja työntekijöiden oikeudet ovat uhattuna. (lähde Change your shoes -kampanja, Eetti ry)

Vastuullisuus pitää sisällään monia osa-alueita kuten ekologisuus ja eettisyys. Ympäristön kannalta on tärkeää, että kengät ovat laadukkaat ja kestävät eivätkä kertakäyttötavaraa. Onkin parempi ostaa harkiten, harvoin ja laatua kuin, jotain joka on kohta kaatopaikan täytettä. Kengät ovat myös yksi vaikeimmista kierrättävistä.

Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereen Sarankulman tehtaalla vuonna -79. Pertti Palmroth esittelee kuningattarelle neulomoa.

Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereen Sarankulman tehtaalla vuonna -79. Pertti Palmroth esittelee kuningattarelle neulomoa.

Palmroth-kengät

On ilo kertoa Palmroth-kenkien valmistuksesta ja vastata kysymykseen "Kuka valmisti kenkäni?". Olemme ylpeitä voidessamme tarjota kuluttajalle vastuullisen vaihtoehdon. Panostamme ennen kaikkea perusarvoihimme designiin ja laatuun. Vastuullinen valmistaja ei pysty kilpailemaan hinnoilla.

Kaikki Palmroth -tuotteet valmistetaan Portugalissa Porton eteläpuolella. Kevääseen 2019 asti valmistutimme noin puolet kengistämme vielä Suomessa. Pitkäaikaisen yhteistyötehtaamme lopettaessa loppui Suomesta myös viimeinen tehdas, joka sopi meidän kenkiemme valmistamiseen. Onneksi portugalilaisilla on pitkä historia taitavina käsityöläisinä ja laadukkaiden kenkien tekijöinä. Tuotantomme tapahtuu aina EU -työlainsäädännön, -ympäristönormien ja -valvonnan alla. Vierailemme säännöllisesti tehtaalla ja meille on tärkeää tuntea tehtaan työntekijät ja heidän työolosuhteensa.

Maria do Céu tikkaa Emelie loafereiden päällisiä Portugalin tehtaalla tammikuussa 2020.

Maria do Céu tikkaa Emelie loafereiden päällisiä Portugalin tehtaalla tammikuussa 2020.

Suomen talvi on vaativa kengille ja monet halpiskengät eivät ikävä kyllä kestäkään edes sitä ensimmäistä talvea. Materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa paljon tuotteen kestävyyteen ja toivotun ulkonäön säilymiseen. On tärkeää, että kengät pitävät jalat lämpiminä ja kuivina, mutta myös että kengät säilyvät hyvinä pidempään. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Nahkojen käsittelyssä, synteettisten materiaalin ja pohjien valmistuksessa käytetään kemikaaleja, joita tarvitaan että materiaaleista saadaan pitkäikäisiä, kulutusta- ja säätäkestäviä. Onneksi kemikaalienkin käyttöä valvotaan Euroopassa. Nahat ja jokasäänmateriaalit tulevat Italiasta ja pohjat sekä Suomesta, Saksasta että Italiasta. Valikoimastamme löytyy myös kokonaan vegaanisia tuotteita, joiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä materiaaleja.

Augusta kapittamassa Aurora balleriinoja.

Augusta kapittamassa Aurora balleriinoja.

Vaatevallankumous

Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastaa sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?.

Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoketjun.

Jos sinulla on jotain kysyttävää liittyen kenkiimme, kerron mielelläni lisää. Laita viestiä sähköpostilla: info@palmroth.com.

Tehdään yhdessä vastuullisia valintoja!

Anu Haalahti,

jalkinesuunnittelija / Palmroth Original

Sandra ja Celeste viimeistelyosastolla valmiiden kenkien kanssa.

Sandra ja Celeste viimeistelyosastolla valmiiden kenkien kanssa.