Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Me valmistamme kenkäsi

Palmroth - world of boots

Me valmistamme kenkäsi

Anu / Palmroth Original

Ensi viikon perjantaina huhtikuun 24. päivä vietetään taas vaatevallankumousta ja haastetaan sinuakin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni? Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Mukana Vaatevallankumouksessa (Fashion Revolution) on jo yli 60 maata. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen tuotantoketjun.

Siksi haluankin kertoa teille Palmroth Original -tuotteiden valmistuksesta ja vastata kysymykseen: Kuka valmisti kenkäni?

Olen ylpeä että voimme valmistaa yli 90 % kengistämme loppuun Suomessa. Leikkuu- ja neulostyö (kengän päällisten ompelu) tehdään Portugalissa ja tänä vuonna olemme laajentuneet myös Viroon. Kenkien kokoonpano tapahtuu Parkanossa. Olemme onnellisia että löysimme kotimaisen yhteistyökumppanin. Mallistomme korolliset kengät ja laukut valmistetaan erikoisosaamisen vuoksi kokonaan Portugalissa.

Kengän valmistuksessa on yli 200 työvaihetta. Seuraavissa kuvissa muutamia niistä ja ammattilaisia työssään.

Manuel leikkaa nilkkurin etukappaleita Portugalissa
Manuel leikkaa nilkkurin etukappaleita Portugalissa
Saman nilkkurin päällisen kokoamista neulomossa

Saman nilkkurin päällisen kokoamista neulomossa

Kaikki kenkien materiaalit valitsemme ja hankimme itse. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Päällis- ja vuorimateriaalit tulevat pääasiassa Italiasta ja pohjat sekä Suomesta että Italiasta. Esimerkiksi ensi syksyn hittituote kitkakiilapohja on valmistettu Kankaanpäässä.

Olemme päätyneet mahdollisemman lähellä olevaan tuotantoon paitsi laadun ja eettisten arvojen myös valvonnan helppouden ja tuotannon joustavuuden takia. Olemme iloisia että voimme välillisesti työllistää monia suomalaisia ammattilaisia ja siten ylläpitää kengänvalmistusosaamista kotimaassa. Vierailemme säännöllisesti sekä Parkanon, Viron että Portugalin tehtailla ja meille on tärkeää tuntea tuotanto ja sen työntekijät.

Kaija jakaa neuloksia lesteille Parkanossa
Kaija jakaa neuloksia lesteille Parkanossa
Heikki vetää neuloksen lestille
Heikki vetää neuloksen lestille
Raisa viimeistelee
Raisa viimeistelee
Ja lopulta valmiina Merjalle laatikkoon pakattavaksi laatikkoon
Ja lopulta valmiina Merjalle laatikkoon pakattavaksi laatikkoon

Tuotteillemme on myönnetty myös Avainlippu ja Design from Finland -merkit korkeasta kotimaisuusasteestaan. Koska olemme keskittyneet pääasiassa syys/talvituotteisiin, tuotannossa valmistetaan seuraavat kuukaudet kovaa vauhtia kenkiä ja saappaita ensi syksyyn. Amerikan toimitukset täytyy saada matkaan ennen kuin pääsemme nauttimaan kesälomasta.

vaatevallankumous
vaatevallankumous

Osallistu sinäkin vaatevallankumoukseen 24.4. ja pue vaate päällesi nurinpäin, ota selfie ja kysy Who Made my Clothes. #FashRev #vaatevallankumousAnu