Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Lappeenrannan kautta Milanoon

Palmroth - world of boots

Lappeenrannan kautta Milanoon

Anu / Palmroth Original

Näkymä Kenkäviikon toisen kerroksen kabinetistamme
Näkymä Kenkäviikon toisen kerroksen kabinetistamme

Viimeiset pari viikkoa olemme viettäneet messuilla. Kahdeksan päivän messuputken aloitti alan suurin kotimainen tapahtuma, Kenkäviikko. Suomen kenkä- ja laukkukauppiaita kokoava tapahtuma järjestettiin Holiday Club Saimaa -kylpylähotellissa Lappeenrannassa. Yli 40 näytteilleasettajaa esitteli tulevan syksyn mallistojaan. Olimme mukana nyt ensimmäistä kertaa, koska haluamme lisätä saatavuuttamme myös kotimaassa. Tapasimmekin paljon uusia kiinnostuneita kauppiaita ympäri Suomea.

Lappeenrannasta jouduimme karkaamaan hieman kesken Milanoon Micam-messuja pystyttämään. Onneksi saimme hyvän tuuraajan messujen viimeiselle päivälle. Kiitos Riikkis! Tänä vuonna monia jalkinealan messuja häiritsi päällekkäisyys. Esim. Las Vegasissa ja Oslossa oli tärkeät messut samaan aikaan kuin Milanossa. Lontoossa Pure ja New Yorkissa FFaNY edellisellä viikolla. Asiakkaat ja valmistajat joutuivat valitsemaan tai sukkuloimaan useiden messujen välillä ja se ei ole kenenkään etu.

Milanossa meitä odotti italialaisen standirakentajamme pystyttämä osasto. Olemme käyttäneet samaa rakentajaa ja itse suunnittelemaamme osastoa pienin muutoksin nyt jo kolme kertaa. Milanon tuttuun messuhalliin saapuminen tuntui jopa kotoisalta. Kolme isoa laatikollista mallipareja odotti kuriirin toimittamina jo osastolla. Yhden matkalaukullisen näytteitä toimme vielä itse lisää mukanamme.

Osasto siivousta, logojen teippausta ja mallipareja vaille valmis.
Osasto siivousta, logojen teippausta ja mallipareja vaille valmis.

Messukeskus Fiera Rhon eteläosan kahdeksan hallia (yht. 67 000 m2) oli varattu Micam-messuille. Paikalla oli yli 1500 näytteilleasettajaa, joista reilusti yli puolet italialaisia tehtaita. Me saimme vanhan hyväksi havaitun paikkamme Luxury -hallista 1. Messut kestivät neljä päivää sunnuntaista keskiviikkoon (15.-18.2.). Meille Micam on sesongin ehdottomasti tärkein tapahtuma, koska sinne saapuu asiakkaita ympäri maailmaa Amerikasta Aasiaan. Kaikki tärkeät asiakkaamme kävivätkin tekemässä ensi syksyn tilauksensa. Suurinpana vientimaanamme jatkaa edelleen Kanada. Aika paljon myös suomalaisia kenkäostajia käy Milanossa ostoksilla. Joka messuilla olemme saaneet uusia maita "vientikarttaamme". Tänä vuonna saamme laittaa neulan myös Kroatiaan. Todella tyylikäs kenkäkauppa Zagrebissa tulee myymään saappaitamme ensi syksynä.

Messualueen kuvatuin kohde
Messualueen kuvatuin kohde
Messujen hittituote mokkasaapas lämpimällä lammasvuorilla ja pitävällä kiilapohjalla
Messujen hittituote mokkasaapas lämpimällä lammasvuorilla ja pitävällä kiilapohjalla

Hallissa 10 pidettiin kolmena päivänä muotinäytös, johon järjestäjä WGSN oli valinnut kenkiä eri valmistajilta. Meiltä hienoon näytökseen pääsivät punaiset lyhytvartiset lakerisaappaat. Muuten hyvin mustavoittoisesta näytöksestä ne erottuivatkin edukseen ja moni asiakas kertoi huomanneensa juuri ne. Sain napattua pari kuvaa näytöksestä, vaikka innokas turvamies yrittikin kieltää kuvaamisen muilta kuin ammattilaisilta. Taisin olla ainoa (kiltti suomalainen), joka edes vähän totteli häntä.

Punaiset lakerisaappaamme muotinäytöksessä
Punaiset lakerisaappaamme muotinäytöksessä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paksujen pohjien paluu
Paksujen pohjien paluu
Luxury -sisääntulon kullanhohtoa
Luxury -sisääntulon kullanhohtoa

Suomalaisia merkkejä/valmistajia oli Micamissa muutama muukin. Lahtisten huopajalkineet ja -laukut hallissa 10 ja Minna Parikan sekä Lumin ja Marita Huurinaisen yhteisosasto International Designers -hallissa. Pitkäaikaisen asiakkaamme (kanadalainen kenkäketju Browns) omistaja kertoikin iloisena heidän lisänneen valikoimiinsa nyt myös toisen suomalaisen merkin, Minna Parikan. Valitettavasti en ehtinyt käydä moikkaamassa kuin Lahtisen porukkaa pikaisesti.

Mallimme Oksana (vas) puhuu seitsemää kieltä
Mallimme Oksana (vas) puhuu seitsemää kieltä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska toimistomme sijaitsee Tampereella Pyynikin vanhalla trikootehtaalla on vähintäänkin luonnollista valita reissussa hotelliksi vanha puuvillakutomo, Italiana Rho. Joku niissä suurissa tehdassalien ikkunoissa vaan viehättää. Matkalla hotellilta messuille ihailin joka päivä myös paikallista Citterion makkaratehtaan kaunista rakennusta. Joku tehdasrakennusfiksaatio?!

Hotellimme oli kunnostettu vanhaan puuvillakutomoon
Hotellimme oli kunnostettu vanhaan puuvillakutomoon
Kaunis tehdasrakennus matkalla messualueelle
Kaunis tehdasrakennus matkalla messualueelle

Messujen jälkeen viimeisenä iltana teimme vielä pikavierailun keskustaan. Breran alue on parasta Milanoa istuskella ravintolassa tai lasillisella. Juhlistimme Mikon syntymäpäivää Pisacco -ravintolan herkkurisotoilla. Naapurustosta löytyy paljon gallerioita, kahviloita, pikku kauppoja ja esim. italialaisiin pienpanimo-oluisiin erikoistunut baari.

taidetta ravintola Pisaccon seinillä
taidetta ravintola Pisaccon seinillä

Myyntisesonki jatkuu edelleen ja edessä on kiireinen kevät. Paljon täytyy vielä tapahtua ennen kuin syksyn kengän ovat asiakkailla. Alankin nyt valmistella uusia kaavoja tuotantokuntoon ja tilauksia työnalle. - Anu -