Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Poikkeusvuosi 2020

Palmroth - world of boots

Poikkeusvuosi 2020

Mikko Palmroth

Vuosi 2020 lähenee loppuaan ja aloin miettiä miten monin tavoin se muuttikaan meidän normaalia vuosittain hyvinkin samanlaisena toistuvaa rytmiämme. Kun messumatkat ja tapahtumat peruttiin, panostimme uusiin toimintatapoihin. Paljon toimintaa siirtyi verkkoon, mutta jotain upeaa syntyi myös verkon rinnalle; oma Palmroth Showroom. Keräsin viime vuoden tapaan kuvamateriaalia vuoden varrelta muistelun tueksi. Pandemiasta ja suru-uutisista huolimatta tästä tuli hieno vuosi <3

Tammikuussa jatkoimme viime vuoden puolella aloitettua AW20/21 malliston suunnittelua. Ramona ja Chunky -nilkkurit suunnittelupöydällä.

Helmikuussa olimme vielä normaalisti Italiassa Micam-messuilla esittelemässä tulevan talven mallistoa. Asiakkaita riitti vaikka jotkut kanadalaiset jo vähän jännittivät olla Euroopassa Kiinasta leviävän viiruksen takia. Vielä ei ollut tietoa millaisen mittakaavan tämä tulisi saamaan. Milanon lentokentällä kyllä jo mitattiin maahantulijoiden kuume, mutta ei kerrottu miksi. Seuraavan viikon Hollannin myyntimatka jäi vuoden viimeiseksi kun New Yorkin matka peruuntui Trumpin suljettua rajat eurooppalaisilta. Ja hyvä niin. Ei olisi ollut mukavaa jäädä jumiin Amerikkaan. Olemme onneksi säilyneet terveinä koko porukka.

Maaliskuussa koko maailma tuntui pysähtyvän hetkeksi uuden edessä. Meille pysähdys tuli myös henkilökohtaisemmasta syystä.

Kuun lopussa 29.3., jouduimme suru-uutisena ilmoittamaan, että meille niin rakas isä ja kolleega Pertti Palmroth oli kuollut. Hän kuoli pitkäaikaisen sairauden väsyttämänä rauhallisesti kotonaan kunnioitettavassa 88-vuoden iässä. Pertti saavutti upean suunnittelijauransa aikana paljon myös kansainvälisellä mittapuulla ja hänen visionsa tulee inspiroimaan meitä aina.

Huhtikuussa fyysisten tapahtumien peruuntuessa monet suositut tapahtumat siirtyivät verkkoon. Meille ensimmäisenä Design Market, joka normaalisti pidetää syksyllä Helsingin Kaapelitehtaalla. Uudet järjestelyt vaativat totuttelua sekä järjestäjiltä että osallistujilta, mutta hienosti niistä selvittiin. Ensimmäiset kevään pikkukengän tulivat myös kauppiohin. Tässä valmistetaan punaisia Aurora -ballerinoja Portugalin tehtaalla.

Toukokuussa kevät antoi säiden puolesta vielä odottaa itseään, mutta uusi kevät/kesämallisto piristi päivää. Avasimme toimistollemme Private shopping -mahdollisuuden. Varaamalla ajan sovikseen pystyi välttämään ylimääräisiä kontakteja. Samalla lämpeni ajatus omasta Showroomista asiakkaiden kannalta hyvällä paikalla. Ajanvaraus on edelleen mahdollista myös uudella Showroomillamme. Kurkkaa palmroth.fi/ajanvaraus.

20200327_133018_0000.jpg

Kesäkuussa pääsimmekin muuttamaan uusiin ihaniin tiloihimme Tampereen keskustaan. Aleksis Kiven kadun toimiston puoli valmistui ensin. Kuvissa toimistoa ennen ja jälkeen remontin.

Heinäkuussa Showroomin näyteikkunat valmistuivat. Tuleva Showroom/myymälä oli vielä muuttolaatikoiden valtakuntaa.

Elokuun helteet hellivät lomaltapalaajia.

Syyskuussa avasimme oman Showroomin Aleksis Kiven kadulle.

Normaalisti syyskuussa matkataan Lineapellen messuille etsimään uusia materiaaleja seuraavan talven mallistoon. Tänä vuonna se tehtiin Tampereelta käsin etäyhteyksillä nahka- ja pohjatehtaiden kanssa.

Lokakuussa pääsimme hyödyntämään uusia tilojamme myös brändivierailun muodossa. Designtori järjestettiin ensimmäistä kertaa Tullikamarin sijaan verkkotapahtumana ja Tampereen kivijalkaliikkeissä. Toimistomme muuttui Designtorin ajaksi Niin Mun Design pop-up kaupaksi. Ihania neuleita ja ajattomia vaatteita Turun saaristosta.

Syyskuvaukset Hatanpään Arboretumin kauniissa järvimaisemassa. Mallimme Rebekka taituroi tällä kertaa renkaalla.

Marraskuussa kauan toivotut laukut palasivat mallistoomme. Suosio yllätti ja lisätilausta odotetaan saapuvaksi myyntiin lähipäivinä.

Joulukuussa osallistumme Tampereen Kaunein jouluikkuna äänestykseen. Havukranssi koristeltiin vanhoilla vintage Palmroth-kengillä.

Uusi vuosi tulee alkamaan digishowroomin rakentamisella. Suuria messutapahtumia ei vielä kevättalvella järjestetä, joten haluamme esitellä uudet tuotteemme kaikille jälleenmyyjilemme Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa uudella tavalla. Ja mahdollistaa näin ensi syksyn kenkien tilaamisen ennakkoon kuten ennenkin. Samalla teemme nopeutetusti askeleen tulevaisuuteen, jossa kansainvälisiä jälleenmyyjiä palvellaan sekä perinteisillä että moderneilla keinolla. Tietysti ihmiskontaktit ja läheinen yhteistyö kaikkien kumppaneiden kanssa on edelleen tärkeää. Kun se voidaan jälleen tehdä turvallisesti (toivottavasti jopa ennen kesää) on tärkeä myös matkustaa, tavata asiakkaita ja saada inspiraatiota eri kokemuksista, kuten on tehty vuosikymmeniä.

Anu

Kirjoittaja on Palmrothin pääsuunnittelija ja luovajohtaja