Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

PALMROTH JALKINEIDEN HISTORIA

Palmroth brandin historia alkoi vuonna 1928 kun Pentti Palmroth perusti kenkätehtaan Pirkkalaan. Kenkäsuunnittelija ja kenkätehtailija Pertti Palmroth kasvatti Palmroth nimen kansainvälisesti menestyneeksibrandiksi.

 

Partolan kenkätehtaan henkilökuntaa vuonna 1940.

PENTTI PALMROTH, PALMROTH -KENKÄTEHTAAN PERUSTAJA

Palmroth-suvun historia jalkineteollisuudessa alkoi vuonna 1928, jolloin Pentti Palmroth perusti kenkätehtaan isänsä omistaman Partolan kartanon huvilarakennukseen Pirkkalassa. Alkuvuosina tehtaassa työskenteli 10 henkilöä, mutta 1930 -luvulla kenkätehtaan siirtyessä neljäkerroksiseen tiilirakennukseen se työllisti jo 200 henkilöä. Tuotemerkkinä oli alkuvuosina Viva ja 50-luvulta alkaen tuotteiden nimi muuttui Palmrothiksi.

Pentti Palmroth poikiensa Pertti ja Juhani Palmrothin kanssa 1950- luvulla.

Pertti Palmroth vuonna 1979

PERTTI PALMROTH JA KANSAINVÄLINEN DESIGN

Pentti Palmrothin poika Pertti lähti veljensä Juhanin kanssa opiskelemaan kenkäalaa Englantiin ja Saksaan. Vuonna 1952 Pertti Palmroth palasi Suomeen ja aloitti suunnittelijan uransa vain 21-vuotiaana. Samana vuonna hän suunnitteli Suomen Neito Armi Kuuselalle sandaalit Miss Universum-kilpailuihin. Armi Kuusela kruunattiin maailman ensimmäiseksi Miss Universumiksi ja kenkämallistosta tuli Suomessa suuri menestys.

Pertti Palmroth keskittyi Palmroth -tehtaan malliston uudistamiseen ja vastasi myös myynnistä.  Vuonna 1958 alkoi vienti Ruotsiin ja 1960- luvulla myynti laajeni menestykkäästi Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Vuonna 1967 Palmrothit ostivat kenkätehtaan Hollannista kasvattaakseen kapasiteettia vientimarkkinoilla. Vuonna 1972 Pertti perusti oman brandin nimeltä Palmroth Original ja vuodesta 1976 hänen suunnittelemansa tuotteet myytiin Pertti Palmroth -nimellä.

Palmroth saappaat - USA Vogue 1968

Palmroth saappaat - USA Vogue 1968

Palmroth saappaat - Harper's Bazaar USA 1970 -luku

Palmroth saappaat - Harper's Bazaar USA 1970 -luku

Pertti Palmroth loi oman ainutlaatuisen tyylinsä, josta kasvoi kaikkien tuntema kansainvälinen menestystarina.  Merkittävinä asiakkaina luksustavaratalot Saks Fifth Avenue, Barney's, Bloomingdale's ja Bergdorf Goodman Yhdysvalloissa, Harrods ja Harvey Nichols Englannissa sekä Isetan-Mitsukoshi Japanissa.

Palmroth -messukutsu vuodelta 1989.

Palmroth -messukutsu vuodelta 1989.

Vuonna 1985 Palmroth lanseerasi uuden ”jokasään materiaalin”.  All Weather -saappaat ja kengät ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen suosion.

PALMROTH ORIGINAL, KOLMAS SUKUPOLVI

Vuonna 2012 Pertti Palmrothin poika Mikko Palmroth jatkoi jalkinevalmistusta kolmannessa polvessa ja lanseerasi uudelleen lapsuutensa aikaisen Palmroth Original -brändin. Kuvat alla Gloria 1/14.

Kansainvälisen menestyksen myötä yli 80% tuotannosta menee vientimarkkinoille ekslusiivisiin jalkineliikkeisiin ja tavarataloihin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.