Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Palmroth - world of boots

Terveisiä Portugalista!

Mikko Palmroth

Portugalilaisilla on pitkä historia taitavina käsityöläisinä ja laadukkaiden kenkien tekijöinä. On aina ilo vierailla siellä ja todeta, että meillä on hyvä ja luotettava yhteistyökumppani.

Tässä kootaan saappaan vuoria.

Tässä kootaan saappaan vuoria.

Keväällä saimme ikäviä uutisia Parkanosta. Pitkäaikainen yhteistyötehtaamme, joka valmisti noin puolet tuotteistamme lopetti toimintansa toukokuussa. Oli mukava saada työskennellä näiden ihmisten kanssa loppuun asti. He olivat yksi viimeisistä kenkätehtaista ja kenkäalan ammattilaisista Suomessa.

IMG_20190624_120558-01.jpg

Me suuntaamme katseemme nyt kokonaan Portugalin tuotantoon. Siellä jalkineiden valmistus on kasvanut ja kehittynyt tasaisesti viimeisen 10 vuoden aikana.  Vierailemme itse tehtaalla säännöllisesti ja olimme myös juhannuksena paikalla kun lesti- ja pohjakuorma Suomesta saapui uuteen kotiinsa.

Paikalliset kolleegamme puhuvat hyvin englantia ja heidän kanssaan kommunikoiminen on nopeaa ja vaivatonta. He myös jakavat rakkautemme kauniisiin maisemiin ja hyvään ruokaan. Kesäkuussa pääsimme nauttimaan työn ohessa Atlantin upeista aalloista ja sardiinisesongista.

IMG_20190624_185541.jpg
Tässä valmistuvat tämän kesän Aurora -ballerinat.

Tässä valmistuvat tämän kesän Aurora -ballerinat.

Vaatevallankumousviikon yhteydessä kerroimmekin Palmroth-kenkien valmistuksesta ja vastasimme kysymykseen "Kuka valmisti kenkäni?" Tässä vielä lyhyt kertaus. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota kuluttajalle vastuullisen vaihtoehdon. Panostamme ennen kaikkea perusarvoihimme designiin ja laatuun. Palmroth -tuotteet valmistetaan jatkossa kaikki Portugalissa Oliveira de Azemeisissa. Aina EU -työlainsäädännön, -ympäristönormien ja -valvonnan alla. Meille on tärkeää tuntea tehtaan työntekijät ja heidän työolosuhteensa.

Materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa paljon tuotteen kestävyyteen ja toivotun ulkonäön säilymiseen. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Nahat ja jokasäänmateriaalit tulevat Italiasta ja pohjat sekä Suomesta, Saksasta että Italiasta.

Vilma ja Joao tarkastelevat kengän päällisneulosta ennen lestille pinnaamista.

Vilma ja Joao tarkastelevat kengän päällisneulosta ennen lestille pinnaamista.

Verkkokaupasta löytyy vielä paljon Parkanossa tähän syksyyn ja talveen valmistettuja kenkiä, joilla on Avainlippu-merkki. Tuotekehitys, myynti ja materiaalihankinta tehdään jatkossakin Tampereella. Suomalaisen työnliitto onkin myöntänyt tuotteillemme Design from Finland -merkin.

Tällä hetkellä täällä Tampereella valmistaudutaan kesään 2020. Odotan jo innolla, että kohta pääsemme esittelemän teille myös tämän syksyn uutuuksia.

Anu

Tulevaa Kesä/Kevät 2020 mallistoa näytevaiheessa.

Tulevaa Kesä/Kevät 2020 mallistoa näytevaiheessa.

Tiedätkö kuka valmisti kenkäsi?

Mikko Palmroth

Olen ilokseni huomannut, että yhä suurempaa osaa ihmisistä kiinnostaa heidän käyttämiensä tuotteiden alkuperä. Ruoan kohdalla tämä on jo arkipäivää. Nyt huomio on laajentumassa myös vaatteisiin ja moni onkin alkanut miettiä kuka ja missä valmistaa vaatteeni ja kenkäni.

Millaisissa olosuhteissa he työskentelevät? Saavatko he työstään normaaliin elämään riittävän korvauksen? Tarvitsenko itse monta halpaa tuotetta vai panostaisinko yhteen pitkäikäiseen, jonka taustat tunnen?

Tavaran vastuullisuusvastuun pitäisi olla ennen kaikkea kaupalla ja valmistajilla. Jotta tämä toteutuisi kuluttajien tulee sitä heiltä kysyä ja vaatia. Näin sinun olisi helpompi tietää tekeväsi vastuullinen valinta.

Mokkanilkkurit viimeistelyä vaille valmiina laatikkoon pakattaviksi Parkanon tehtaalla.

Mokkanilkkurit viimeistelyä vaille valmiina laatikkoon pakattaviksi Parkanon tehtaalla.

Millaiset ovat vastuulliset kengät?

Maailmassa valmistetaan vuosittain miljardeja kenkäpareja. Yli 80 % niistä Aasiassa. Suomalaiset ostavat vuodessa noin 18 miljoonaa paria. Monissa kenkien ja niiden materiaalien tuotantomaissa ihmiosoikeusloukkaukset ovat arkipäivää. Kengänvalmistusprosessi on poikkeuksellisen työvaltainen, joten hintaan kohdistuva paine pitää työolot ja työntekijöiden oikeudet ovat uhattuna. (lähde Change your shoes -kampanja, Eetti ry)

Vastuullisuus pitää sisällään monia osa-alueita kuten ekologisuus ja eettisyys. Ympäristön kannalta on tärkeää, että kengät ovat laadukkaat ja kestävät eivätkä kertakäyttötavaraa. Onkin parempi ostaa harkiten, harvoin ja laatua kuin, jotain joka on kohta kaatopaikan täytettä. Kengät ovat myös yksi vaikeimmista kierrättävistä.

He kolleegoineen ovat valmistaneet kevään Aurora -ballerinat ja Mikaela -nauhakengät Portugalin tehtaalla.

Palmroth-kengät

Haluankin kertoa Palmroth-kenkien valmistuksesta ja vastata kysymykseen "Kuka valmisti kenkäni?". Olemme ylpeitä voidessamme tarjota kuluttajalle vastuullisen vaihtoehdon. Panostamme ennen kaikkea perusarvoihimme designiin ja laatuun. Vastuullinen valmistaja ei pysty kilpailemaan hinnoilla.

Kaikki Palmroth -tuotteet valmistetaan Suomessa Parkanossa tai Portugalissa Oliveira de Azemeisissa. Aina siis EU -työlainsäädännön, -ympäristönormien ja -valvonnan alla. Vierailemme säännöllisesti sekä Parkanon että Portugalin tehtailla ja meille on tärkeää tuntea tehtaiden työntekijät ja heidän työolosuhteensa. Olemme iloisia että voimme työllistää myös suomalaisia ammattilaisia ja siten ylläpitää kengänvalmistusosaamista kotimaassakin. Suomalaisen työnliitto on myöntänyt tuotteillemme Avainlippu ja Design from Finland -merkit.

Suomen talvi on vaativa kengille ja monet halpiskengät eivät ikävä kyllä kestäkään edes sitä ensimmäistä talvea. Materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa paljon tuotteen kestävyyteen ja toivotun ulkonäön säilymiseen. On tärkeää, että kengät pitävät jalat lämpiminä ja kuivina, mutta myös että kengät säilyvät hyvinä pidempään. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Nahkojen käsittelyssä, synteettisten materiaalin ja pohjien valmistuksessa käytetään kemikaaleja, joita tarvitaan että materiaaleista saadaan pitkäikäisiä, kulutusta- ja säätäkestäviä. Onneksi kemikaalienkin käyttöä valvotaan Euroopassa. Nahat ja jokasäänmateriaalit tulevat Italiasta ja pohjat sekä Suomesta, Saksasta että Italiasta. Valikoimastamme löytyy myös kokonaan vegaanisia tuotteita, joiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä materiaaleja.

Punaiset Palmroth -lakerinilkkurit valmistumassa Heikin osaavissa käsissä Parkanossa.

Punaiset Palmroth -lakerinilkkurit valmistumassa Heikin osaavissa käsissä Parkanossa.

Vaatevallankumous
Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastaa sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?.

Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoketjun.

Jos sinulla on jotain kysyttävää liittyen kenkiimme, kerron mielelläni lisää. Laita viestiä sähköpostilla: info@palmroth.com. Paljon informaatiota vastuullisesta vaatetuksesta löydät esim. alan asiantuntijalta: Vihreät vaatteet / Annina Nurmi.

Tehdään yhdessä vastuullisia valintoja!

Anu Haalahti,

jalkinesuunnittelija / Palmroth Original

EP140610.jpg


Kenkäostoksille kotisohvalta

Mikko Palmroth

Miltä kuulostaa? Koko maailman tarjonta muutamien klikkausten takana ja kauppa avoinna ympäri vuorokauden. Hintojen ja valikoiman vertailu on nopeaa ja helppoa. Noin 50 % suomalaisista on ostanut vaatteita ja kenkiä verkossa.
Paljon puhutaan kaupan murroksesta ja kivijalkaliikkeiden kuolemasta. Verkkokauppa ei kuitenkaan aina ole uhka perinteiselle kaupalle vaan se voi olla sitä täydentävä muoto. Itse käyn usein myös näyteikkunaostoksilla netissä. Lopullinen ostotapahtuma voi tapahtua sitten verkossa tai kivijalassa.

Mietityttääkö verkkokaupasta tilaaminen?

Et varmasti ole ainoa. Ostosten tekeminen netissä on kuitenkin turvallista, jos valitset luotettavan kaupan. Tarkista aina että yritys on kertonut yhteystiedoissaan myös osoitteensa ja puhelinnumeronsa eikä pelkästään sähköpostia. Tutustu aina myös toimitus- ja maksuehtoihin.

Luottokortti on yleisin maksuväline verkossa. Se on mainettaan turvallisempi, sillä luottokorttiyhtiö vastaa rahojen palautuksesta, jos ostos ei tulekaan perille. Suomalaiset suosivat maksamiseen myös kotimaisia verkkopankkeja.
Meidän Palmroth -verkkokaupassamme on näiden lisäksi vaihtoehtona myös PayPal, joka on maailmanlaajuinen nettimaksuverkko. Ideana on siirtää ostoksen suuruinen summa rahaa omalta pankkitililtä myyjän PayPal-tilille. Omia pankki- ja luottokorttitietoja ei tarvitse kertoa myyjälle.

Valitsenko kotimaisen kaupan?

Verkkokauppaa valitessaan voi tehdä myös eettisiä valintoja. Valitsemalla kotimaisen kaupan pidät rahat kotimaassa ja saat suomenkielisen asiakaspalvelun. EU:n ulkopuolelta tilatessa kannattaa muistaa varautua tullaus ja arvonlisäveroihin.

palmrothshopcom.JPG

Oikean tuotteen ja koon valitseminen
Tutustu kauppaan ja brändiin yrityksen nettisivuilla. Hyvät tuote- ja materiaalitiedot sekä kuvat, joissa selviää myös esim. vuorimateriaali ja pohjan kuvionti helpottavat kenkien valintaa ja ostopäätöstä. Toimitusehdot onkin hyvä tarkistaa aina ennen tilaamista. Paljonko toimitus maksaa? Tuleeko minulle mahdollisesta palautuksesta kuluja vai vastaako myyjä niistä?

Kuinka sitten valita oikea koko. Jokaisella valmistajalla on hieman oma mitoituksensa ja sen lisäksi samankin merkin eri mallien välillä voi olla pieniä eroja. Vinkkinä: vanha asiakas voi katsoa kokonsa aiemmista saman merkin kengistään.

Mittataulukon antaminen oikean koon valitsemiseksi ei ole helppoa. Toisin kun lasten kengissä (mitataan lapsen jalka ja lisätään käynti- ja kasvuvara) naisten jalkineissa pohjan sisämitta vaihtelee suuresti esim. kärjen mallin myötä. Eihän kenenkään varpaiden kuulukaan ylttyä terävärkisten avokkaiden kärkeen asti.

Palmroth -kengät on numeroitu englantilaisittain puolen numeron välein. Verkkokaupassa näiden kokojen rinnalle on merkitty myös useille tutumpi ranskalainen numerointi 37 jne. Meillä nopea ja ilmainen toimitus sekä palautus laskee kynnystä tehdä tilaus. Voit sovittaa kenkiä rauhassa kotona ja sinulla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Rohkeasti kenkäostoksille verkkoon www.palmrothshop.fi

Anu

Minun viikkoni

Mikko Palmroth

Ilta-Sanomien toimittaja Suvi Kerttula pyysi Mikkoa osallistumaan "Minun viikkoni" -artikkelisarjaan viikolla 48. Ideana oli ottaa viikon jokaisena päivänä kuva, joissa osassa esiintyy myös henkilö itse. Kuvat ilmestyivät tänään Ilta-Sanomien Plus -liitteessä. Koska kuvat ilmestyivät ainoastaan printtilehdessä ajattelin laittaa ne myös tänne. Anu

Jalkinefirma Palmroth Originalin toimitusjohtaja Mikko Palmroth kuvasi viikkonsa tapahtumat:

Minun viikkoni. Jalkinefirma Palmroth Originalin toimitusjohtaja Mikko Palmroth kuvasi viikkonsa tapahtumat:

Maanantai:  Suunniteltua aikaisempi lähtö aamulla, koska iltapäivälento peruuttiin edellisenä päivänä. Pyynikin toimistolla odotan taksia kolme matkalaukkua täynnä kenkänäytteitä. Lento Tukholman kautta New Yorkiin FFaNY -kenkämessuille

Maanantai: Suunniteltua aikaisempi lähtö aamulla, koska iltapäivälento peruuttiin edellisenä päivänä. Pyynikin toimistolla odotan taksia kolme matkalaukkua täynnä kenkänäytteitä. Lento Tukholman kautta New Yorkiin FFaNY -kenkämessuille

Tiistai:  Sateinen päivä New Yorkissa. Messunäyttely saatu valmiiksi. Iltaohjemana New York Rangersin peli Madison Square Gardenilla

Tiistai: Sateinen päivä New Yorkissa. Messunäyttely saatu valmiiksi. Iltaohjemana New York Rangersin peli Madison Square Gardenilla

Keskiviikko:  Kiinnostuneet muotibloggarit tutustumassa Palmrothin talven 2017-18 mallistoon FFaNY -hotellimessuilla Hilton hotellissa Manhattanilla

Keskiviikko: Kiinnostuneet muotibloggarit tutustumassa Palmrothin talven 2017-18 mallistoon FFaNY -hotellimessuilla Hilton -hotellissa Manhattanilla

Torstai:  Illalla messupäivän jälkeen oopperassa. Historiallinen ensi-ilta, ensimmäinen suomalaisen säveltämä on myös ensimmäinen naisen säveltämä ooppera Metropolitan Operassa sitten vuoden 1903. Kaija Saariaho, L'Amout de loin. Kapellimestarina Susanna Mälkiä.

Torstai: Illalla messupäivän jälkeen oopperassa. Historiallinen ensi-ilta, ensimmäinen suomalaisen säveltämä oli myös ensimmäinen naisen säveltämä ooppera Metropolitan Operassa sitten vuoden 1903. Kaija Saariaho, L'Amout de loin. Kapellimestarina Susanna Mälkiä.

Perjantai:  Aamulenkillä 6th Avenuella ennen viimeistä messupäivää. Messut onnistuivat hyvin sillä tärkeimmät asiakkaat Pohjois-Amerikasta kävivät. Paljon poliisia kadulla. Korttelin päässä muodostetaan uutta hallitusta Trump Towerissa.

Perjantai: Aamulenkillä 6th Avenuella ennen viimeistä messupäivää. Messut onnistuivat hyvin sillä tärkeimmät asiakkaat Pohjois-Amerikasta kävivät. Paljon poliiseja kadulla. Korttelin päässä muodostetaan uutta hallitusta Trump Towerissa.

Lauantai:  Joulutunnelmaa New Yorkissa. Rockefeller Centerin joulukuusi ja luistinrata. Iltapäivälennolla kotiin.

Lauantai: Joulutunnelmaa New Yorkissa. Rockefeller Centerin joulukuusi ja luistinrata. Iltapäivälennolla kotiin.

Sunnuntai:  Pitkän viikon jälkeen kotona, tytöt odottivat itse tehtyjen pipareiden kanssa. Kuva saunan jälkeen.

Sunnuntai: Pitkän viikon jälkeen kotona, tytöt odottivat itse tehtyjen pipareiden kanssa. Kuva saunan jälkeen.

Palmroth -aakkoset

Anu / Palmroth Original

 
 

Tällä viikolla Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastaa sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?. Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoketjun.

Gloria-lehden Aakkoset -juttusarjan hengessä tein Palmroth -aakkoset avatakseni kenkiemme valmistusta ja muita meille tärkeitä asioita.

A - Avainlippu - Kengillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. On hienoa saada työskennellä suomalaisten jalkineosaajien kanssa.

B - Blogi - Olen pitänyt tätä blogia nyt säännöllisen epäsäännöllisesti melkein parin vuoden ajan. Keräsin näihin aakkosiin myös linkkejä vanhoihin postauksiini.

C - Canada - Kanada on suurin vientimaamme. Lähes 40 % kaikista tuotteistamme menee sinne. Saappaitamme myy mm. luksus tavarataloketju Holt Renfrew. Blogissa vierailustamme Montrealiin ja Torontoon. D - Design - Kansainvälisesti tunnetulle Palmroth -designille on myönnetty myös Design from Finland -merkki, joka kertoo suomalaisesta suunnittelusta ja siitä että siihen on panostettu.

E - Eesti - Jalkineidemme ompelutyötä tehdään myös eettisesti lähituotantona Virossa. Tuotantoa on helppo valvoa kun tehtaalla voi vierailla säännöllisesti.

F - Fashion Revolution - Vaatevallankumouksen merkeissä olemme halunneetamme kertoa vastuullisesta tuotannostamme ja siitä #kukavalmistikenkäsi. Blogini aiheesta viime vuodelta löytyy täältä.

G - Grip+ - Monissa talvituotteissamme on Kankaanpäässä valmistettu erittäin pitävä Grip+ kitkapohja.

H - Hollanti - Palmrothilla on pitkät perinteet myös Hollannissa. Kenkiämme on myyty siellä yli 50 vuotta ja 70-luvulla siellä oli jopa oma tehdas.

I - Isoisä ja isä - Olemme ylpeitä saadessamme jatkaa Mikon isoisä Pentti ja isä Pertti Palmrothin aloittamaa hienoa perintöä Palmroth-kenkien parissa.

Pentti, Pertti ja Mikko Palmroth
Pentti, Pertti ja Mikko Palmroth

J - Jokasäänmateriaali - Pertti Palmroth teki aikoinaan tunnetuksia vedenpitävän jokasäänmateriaalin. Tämä helppohoitoinen säänkestävä materiaali löytyy tälläkin hetkellä mallistostamme esim. kiiltävänä lakeripintana sekä krokoprintattuna. K - Kansainvälisyys - Tuotteistamme 80 % menee vientiin. Vientiasiakkaamme arvostavat suomalaista talviosaamista ja muotoilua.

L - Lineapelle - Uusia materiaaleja haemme yleensä Italiasta Lineapelle -materiaalimessuilta. Suosimme aina vastuullisia eurooppalaisia vaihtoehtoja. Blogissa viime syksyn messumatkastamme.

M - Micam - Maailman suurimmat jalkinealan messut Micam järjestetään Milanossa aina helmikuussa. New Yorkin FFaNY shoe show:n ohella se on tärkein myyntitapahtumamme.

Micam -messuilla helmikuussa -16
Micam -messuilla helmikuussa -16

N - Nilkkurit - Erilaiset nilkkurit ovat pitkään olleet suosituin tuoteryhmämme. Mallistosta löytyy monenlaisia materiaali- ja vuorivaihtoehtoja sekä koronkorkeuksia.

O - Original - Ensimmäiset Palmroth Original tuotteet tehtiin vuonna 1973. Otimme merkin uudelleen käyttöön 2012.

P - Parkano/Portugal - Tuotteistamme suurin osa valmistuu Pirkanmaalla Parkanossa. Korolliset nilkkurit ja saappaat tulevat Portugalin tehtaaltamme, joka on erikoistunut sen tyyppisiin tuotteisiin.

Parkanon tehtaan jalkineosaajia #imadeyourshoes
Parkanon tehtaan jalkineosaajia #imadeyourshoes

Q - Quo Vadis? - Tulevaisuus. Haluamme olla kasvava yritys vastuullisuutta ja Palmroth -juuria unohtamatta.

R - Ruotsi - Rakas naapurimme oli Palmrothin ensimmäinen vientimaa 50-luvulla. Nyt tuotteitamme löytyy esim. NK tavarataloista ja ensi syksynä myös Rizzoista.

T - Trikootehdas/Tampere - Toimistomme sijaitsee vanhalla Suomen trikoon tehtaalla Tampereen Pyynikillä. Ihanteellinen miljöö ja sijainti lähellä luontoa ja kaupungin keskustaa. Viime syksynä avattu tasokas lounasravintola 4 Vuodenaikaa Pyynikki kruunaa paikan.

U - USA - Oman verkkokauppamme suurin yllättäjä on ollut USA. Amerikkalaiset kuluttajat ovat nousseet merkittäväksi ryhmäksi verkkokauppamme asiakkaista www.palmrothshop.com

V - Vogue - Meillä on paljon ihania vanhoja valokuvia ja lehtileikkeitä vuosien varrelta. Yksi hienoimmista on vanha Amerikan Vogue lehti vuodelta -69 (kuva alla). Sekä Julie Chistie poseeraamassa Palmrothin ylipolven saappaissa US Voguessa elokuussa -68. Valokuvaajana kuuluisa muotikuvaaja Richard Avedon.

Raquel Welch Palmrothin kengissä (Vogue US Aug. -69)
Raquel Welch Palmrothin kengissä (Vogue US Aug. -69)

W - Waterproof - Ehdottomasti suosituin materiaalimme on waterproof -mokka. Se on likaa ja vettähylkivää italiasta nahkaa, johon ei muodostu suolaraitoja.

Y - Yrittäminen - Olemme perheyritys kolmannessa polvessa. Yrittäjäperheemme elämä pyöriin paljolti kenkien ympärillä ja jokainen päivä on antoisan erilainen.

Z - Zio - Helsinkiläinen Zio oli uudelleen lanseeratun Palmroth Original -brandin ensimmäinen jälleenmyyjä Suomessa. Yhteistyömme jatkuu edelleen.

Ä - Äitiysloma - Meille on tulossa perheenlisäystä toukokuun alussa ja olenkin jo virallisesti äitiyslomalla. En vaan oikein vielä malta pysyä kokonaan pois hommista.

Ö - Ööö - Huijasin vähän ja hyppäsin pari kirjainta yli :)

Loppuun haluan vielä jakaa englantilaisen eettisistä arvoista kirjoittavan journalisti Lucy Sieglen ajatuksen vastuullisuudesta muodissa: "Fast fashion isn't free. Someone somewhere is paying."

Hyödynnä Vaatevallankumous-teemaviikon ale -20% verkkokaupassamme www.palmrothshop.fi alekoodilla: revolution

Anu

 

Kevät!

Anu / Palmroth Original

Kevätauringon paistaessa tuskin malttaa odottaa lumien sulamista ja asfaltin kuivumista. Talven hiekoitushiekkoja lakaistaan jo. On siis aika huoltaa lämpimimmät saappaat ja nilkkurit talvisäilöön ja vaihtaa kevyempiin kenkiin. Palmroth Spring -16 mallistoa kuvina:

Ihanan kevyet "tennarit" palaavat. Valitsisitko tämän Pertti Palmroth -klassikon mieluummin krokoprintattuna mustana vai raikkaan punaisena lakerina?

Ihanan kevyet "tennarit" palaavat. Valitsisitko tämän Pertti Palmroth -klassikon mieluummin krokoprintattuna mustana vai raikkaan punaisena lakerina?

21.jpg
Näillä kävelykengillä on ilo kävellä myös ensi syksynä. Vettä- ja likaahylkivä mokkanahka on ihanan pehmeää.

Näillä kävelykengillä on ilo kävellä myös ensi syksynä. Vettä- ja likaahylkivä mokkanahka on ihanan pehmeää.

Viime syksyn maskuliiniset oxford -nauhakengät ja loaferit jatkavat kevääseen.

Viime syksyn maskuliiniset oxford -nauhakengät ja loaferit jatkavat kevääseen.

41.jpg
Paljasta sääresi, mutta pidä silti varpaat lämpiminä sinisissä mokkanilkkureissa. Löydät ne Sokokselta nahkavuorisina ja verkkokaupastamme fleecevuorilla.

Paljasta sääresi, mutta pidä silti varpaat lämpiminä sinisissä mokkanilkkureissa. Löydät ne Sokokselta nahkavuorisina ja verkkokaupastamme fleecevuorilla.

Kaikki kevään kengät ovat iloksemme valmistuneet Suomessa Parkanossa. Korolliset nilkkurit tulevat Portugalin tehtaaltamme.

Kengät ovat jo saapuneet kauppoihin. Suomessa kattavin kevätvalikoima löytyy Sokos -tavarataloista ja verkkokaupastamme www.palmrothshop.fi. Tamperelaisten ja turkulaisten kannattaa poiketa myös Onemanband boutiqueissa. Tukholmaan matkaavat voivat shoppailla kevätkenkiämme NK tavaratalossa.

Vielä muutama sana kenkien talvisäilytyksestä: Jos olet jalkineiden oston yhteydessä saanut mukaasi alkuperäisen laatikon ja mahdollisesti säästänyt myös kenkien sisällä olleet tukipahvit, paras tapa säilytykseen on käyttää niitä. Saappaat vievät kaapissa helposti paljon tilaa ja varret kaatuilevat. Laatikot taas voit pinota siististi päällekkäin. Ennen laatikkoon laittoa puhdista kengät materiaalista riippuen pyyhkimällä tai harjaamalla. Puhtaat kengät on mukava ottaa taas syksyllä käyttöön.

Aurinkoista kevättä!

Anu

FFaNY shoe expo ja päivä Brooklynissa

Anu / Palmroth Original

show roomimme messujen ajan

show roomimme messujen ajan

Uusi talvisesonki on taas avuttu perinteisesti New Yorkissa FFaNY kenkämessuilla. Sadat kenkämerkit esittelivät syys/talvi 2016-17 -mallistojaan Hilton Midtown hotellissa ja show roomeissa ympäri kaupunkia. Tapasimme tärkeimpiä kanadalaisia ja yhdysvaltalaisia asiakkaitamme, joilta uusi mallisto sai hyvän vastaanoton. Tästä on hyvä jatkaa malliston kehittelyä ja valmistautua tulevaan myyntikauteen ja Milanon päämessuihin.

näkymä 15. kerroksen näyttelyhuoneestamme

näkymä 15. kerroksen näyttelyhuoneestamme

FFaNY New York Shoe Expo

FFaNY New York Shoe Expo

Iltaisin messujen jälkeen ehdimme vielä pyörähtää pikaisesti kaupungilla. Kovin myöhäisiksi illat eivät tosin venyneet kun pitkät messupäivät ja aikaero ajoivat sänkyyn. Olin onneksi ehtinyt katsoa jo etukäteen netistä muutamia hyviä ravintolavaihtoehtoja kävelymatkan päässä hotellilta . Yksi mainitsemisen arvoinen oli esim. kuubalainen Havana Central Time Squarella. Samoja herkkuja olen viimeksi saanut nauttia 15 vuotta sitten Santiago de Cubassa kuubalaisen perheen vieraana. Erityisesti hyviä tostoneseja (paistettuja keittobanaanin siivuja) ja yucaa (kassava suomeksi?) on ollut vaikea löytää muualta.

Havana Central, 151 West 46th Street (Between 6th & 7th Ave)
Havana Central, 151 West 46th Street (Between 6th & 7th Ave)

Lauantaina messujen loputtua suuntasimme Midtownin hälinästä leppoisaan Brooklyniin. Ihanan aurinkoinen ilma suosi koko päivän. Matka taittui metrolla noin puolessa tunnissa. Viikonloppu on hyvä aloittaa kunnon brunssilla. Brunssipaikka valittiin monen hyvän kuuloisen joukosta Business insiderin listalta "The 40 best brunch spots in New York". Buttermilk Channel (Carroll Gardens, Brooklyn) on ilmeisen suosittu brunssipaikka. Ja kuulemma Beyoncenkin käy siellä. Julkkisasiakkaista huolimatta hintataso oli kohtuullinen. Varauksia ei oteta vastaan ja jouduimmekin odottamaan puolisen tuntia pöydän vapautumista. Kuten meille oli kerrottu aamiainen oli odottamisen arvoinen. Naapuripöydässä istunut paikallinen pariskunta kehui kantapaikkansa kaikki annokset kokeilemisen arvoisiksi.

Buttermilk Channelin munakokkeli, ravintolan versio eggs Benedictistä sekä jälkkäriksi pecan pie French toast (tämä on puolikas annos!!)
Buttermilk Channelin munakokkeli, ravintolan versio eggs Benedictistä sekä jälkkäriksi pecan pie French toast (tämä on puolikas annos!!)
aurinkoinen asuinkatu Brooklynissa

aurinkoinen asuinkatu Brooklynissa

joulufiilistä Brooklynilaiseen tapaan
joulufiilistä Brooklynilaiseen tapaan
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
horisontissa siintää Vapaudenpatsas
horisontissa siintää Vapaudenpatsas

Kävelimme takaisin Manhattanille yhtä USAn vanhimmista riippusilloista. Legendaarinen Brooklyn Bridge avattiin vuonna 1883 ja oli pitkää maailman pisin riippusilta (1825 m). Ennen pitkän sillan ylitystä tarvittiin pieni huilaustauko. Aivan sillan alta Brooklynin puolelta löytyy kuulemma hyvä paikka kosia, ravintola The River Cafe. Hintavasta ravintolasta pääsee nauttimaan myös pienemmällä budjetilla ottamalla esim. iltapäiväcocktailit baarin puolella. Maisema Manhattanin suuntaan on hieno ja näkyypä baaritiskille Vapaudenpatsaskin kaukana horisontissa.

iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
Brooklynin silta
Brooklynin silta
Brooklynin silta
Brooklynin silta

Viime reissulla ihastuin Greenwich villagen kaupunginosaan. Tällä kertaa poikkesimme Brooklynin lisäksi Nolitassa ja Nohossa. Molemmista löytyy persoonallisia ravintoloita ja pikku kauppoja. Mukavia alueita ja vastapainoa bisnesalueen pilvenpiirtäjille ja turistimassoille.

sunnuntain aamiainen Le Pain Quotidien luomuleipomon kahvilassa
sunnuntain aamiainen Le Pain Quotidien luomuleipomon kahvilassa

Viimeiset New York -tunnit vietimme sunnuntaikävelyllä aurinkoisessa Central Parkissa.

Central Parkin kesy asukki
Central Parkin kesy asukki
puiston väritys oli vielä näin syksyinen
puiston väritys oli vielä näin syksyinen
talvista tunnelmaa toi tekojääkenttä täynnä luistelijoita
talvista tunnelmaa toi tekojääkenttä täynnä luistelijoita

Jos suunnittelet matkaa New Yorkiin, lisää vinkkejä löydät viime vuoden matkablogista, jonka pääset lukemaan täältä.

Mukavaa joulun odotusta!

– Anu –

Hyväntekeväisyysnäytös Näsilinnassa

Anu / Palmroth Original

Sunnuntaina 11.10.15 nautittiin Näsilinnassa kaksikin brunssia hyväntekeväisyysmuotinäytösten merkeissä. Tampereella Näsikallion laella vuodesta 1898 seissyt ja juuri kunnostettu Näsilinna antoi upeat puitteet näille tapahtumille. Tilaisuuden tuotto lahjoitettiin Pirkanmaan syöpäyhdistykselle käytettäväksi tieteelliseen tutkimustyöhön.

Oopperalaulaja Leena Liimatainen - Pop-up-kauppoja Milavidan aulassa
Oopperalaulaja Leena Liimatainen - Pop-up-kauppoja Milavidan aulassa

Saimme nauttia herkullisesta ruuasta, musiikista ja upeista asuista. Näytöksen sisääntuloissa vuorottelivat Tampereen Andiata, Pariisissa vaikuttava suunnittelija Anna Ruohonen, nuori suunnittelijapari Jämiä//Koivunen, pehmeiden arvojen Second Chance sekä Suomen tunnetuimpiin muotisuunnittelijoihin kuuluva Jukka Rintala.

Juontajana Jaakko Selin ja näytöksessä nähtiin myös Anna Ruohonen kauniita asuja
Juontajana Jaakko Selin ja näytöksessä nähtiin myös Anna Ruohonen kauniita asuja
Andiatan syysmallistoa, meidän pitkät lakeri- ja mokkasaappaat
Andiatan syysmallistoa, meidän pitkät lakeri- ja mokkasaappaat
Andiatan iltaeleganssia ja meidän uusi juhlalaukku, jota voit käyttää näin clutchina tai pitkä metalliketjuhihna kanssa
Andiatan iltaeleganssia ja meidän uusi juhlalaukku, jota voit käyttää näin clutchina tai pitkä metalliketjuhihna kanssa
Second Change antaa uuden elämän teollisuuden jäämämateriaaleille
Second Change antaa uuden elämän teollisuuden jäämämateriaaleille
Jukka Rintalan kauniit takit täydennettynä Palmroth -jalkineilla.
Jukka Rintalan kauniit takit täydennettynä Palmroth -jalkineilla.

Kauniisti kunnostettu Näsilinna on tutustumisen arvoinen paikka. Vinkkinä vielä kaikille kauniita kenkiä rakastaville täytyy mainita yläkerran museo Milavida. Unelmien askeleet – Salvatore Ferragamo 1898–1960 näyttely avoinna 10.1.2016 asti.

Anu

A/W16 suunnittelua ja rentoutumista Comolla

Anu / Palmroth Original

Uuden sesongin suunnittelu alkaa aina noin vuosi ennen kun se tuloa kauppoihin. Nyt ajatuksissa muhii siis syys/talvi 2016-17 mallisto. Viime viikolla suuntasimme Italiaan Milanoon Lineapelle-materiaalimessuille tutkimaan tuoreita trendejä ja valitsemaan uusia materiaaleja. Katsottavaa ja kierreltävää riitti kuten aina. Yli 1000 näytteilleasettajaa oli koonnut uudet mallistonsa Milano Rhon messuhalleihin. Kolme hallillista nahkaa, pari pohjia ja koruja sekä yksi tekstiilejä ja synteettisiä materiaaleja.

Matelijaprintit sekä mattana että kiiltävänä näkyvät varmasti jotenkin myös meidän mallistossamme ensi syksynä

Matelijaprintit sekä mattana että kiiltävänä näkyvät varmasti jotenkin myös meidän mallistossamme ensi syksynä

- kauniisti viimeisteltyjä laadukkaita solkia
- kauniisti viimeisteltyjä laadukkaita solkia
Syvät punaiset kuten bordeux jatkavat myös ensi syksynä
Syvät punaiset kuten bordeux jatkavat myös ensi syksynä

Tällä kertaa päätimme yöpyä Milanon sijasta Comon kaupungissa samannimisen järven rannalla. Ajoaika Milanon pohjoispuolella sijaitsevalle messualueelle oli vuokra-autolla vain reilu puoli tuntia.Pitkien messupäivien jälkeen rauhallinen ja viihtyisä kaupunki monine ravintoloineen olikin ihana vaihtoehto kiireiselle Milanolle.

Posta design hotel, Via Garibaldi 2, 22100 Como, Italy
Posta design hotel, Via Garibaldi 2, 22100 Como, Italy
Mistähän Suomesta kannattaisi etsiä merikorallia (salicornia)? Tässä herkullisia etikkasardiineja merikorallipedillä
Mistähän Suomesta kannattaisi etsiä merikorallia (salicornia)? Tässä herkullisia etikkasardiineja merikorallipedillä

Messujen loputtua jäimme vielä lauantaiksi lomailemaan ja rentoutumaan kauniiseen Comoon. Ensimmäisenä suuntasimme funikulaarilla (jyrkkää rinnettä nouseva juna) Brunateen. Korkeusero Comon ja Brunaten välillä on n. 500 m, junaradan pituus n. 1 km ja radan kaltevuus 55 astetta. Matka olikin aika ikimuistoinen. Pieni videon matkasta löytyy Instagramista täältä.

Brunatesta avautuu upea maisema Comon kaupunkiin ja järvelle. Ajatelimme nousta kuitenkin vielä hieman korkeammalle. Huomasimme että parin kilometrin päässä sijaitsee fyysikko Alessandro Voltan kunniaksi rakennettu majakka Faro Voltiano. Kyseinen parikilometriä osoittautui hieman haastavaksi huonokuntoiseksi mukulakivipoluksi jyrkkään ylämäkeen. Kiipeily ja liukastelu palkittiin upealla maisemalla.

Funicolare Como - Brunate
Funicolare Como - Brunate
Näköala Faro Voltiano majakalta
Näköala Faro Voltiano majakalta

Päivän päätteeksi vierailimme vielä viereisessä Cernobbion kylässä Villa d'este luksushotellilla. Täällä illastavat lehtien mukaan myös George ja Amal Clooney ystävineen oleilleessaan ihan naapurustossa sijaisevalla lomahuvilallaan. Me tyydyimme kuitenkin vain lasillisiin terassilla ja iltakävelyyn hotellia ympäröivässä upeassa puutarhassa.

Villa d'esten terassialue aivan järven rannassa
Villa d'esten terassialue aivan järven rannassa

Anu

Jalkinesuunnittelija Pertti Palmroth

Anu / Palmroth Original

Tänään 12.8.2015 on jalkinesuunnittelija Pertti Palmrothin 84. syntymäpäivä.Keräsin sen kunniaksi pienen kuvakokoelman rakkaasta kolleegasta ja yrityksemme kunniapuheenjohtajasta.

Vasemmalla kuva perhealbumista vuodelta 1935. Pikku-Pertti isänsä Pentin sylissä. Oikealla rippikuvassaan.
Vasemmalla kuva perhealbumista vuodelta 1935. Pikku-Pertti isänsä Pentin sylissä. Oikealla rippikuvassaan.
Pertti (vas.) opiskeli jalkinealaa veljensä Juhanin kanssa Northamptonissa Englannissa. Myöhemmin myös Saksassa.
Pertti (vas.) opiskeli jalkinealaa veljensä Juhanin kanssa Northamptonissa Englannissa. Myöhemmin myös Saksassa.
Veljekset isänsä Pentti Palmrothin kanssa Partolan kenkätehtaalla 1958.
Veljekset isänsä Pentti Palmrothin kanssa Partolan kenkätehtaalla 1958.
Härmälän kentällä lentoharrastuksensa parissa 60-luvun alussa
Härmälän kentällä lentoharrastuksensa parissa 60-luvun alussa
Muotinäytös Tukholmassa 1964, mallina Anneli Kangas-Cederberg
Muotinäytös Tukholmassa 1964, mallina Anneli Kangas-Cederberg
Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereella vuonna -79. Kuningatar Silvia vastaanottaa Pertiltä parin viininpunaisia mokkasaappaita.
Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereella vuonna -79. Kuningatar Silvia vastaanottaa Pertiltä parin viininpunaisia mokkasaappaita.
Suunnittelija vuonna -79. Tämä komea mies valvoo meitä kehystettynä toimiston seinältä.
Suunnittelija vuonna -79. Tämä komea mies valvoo meitä kehystettynä toimiston seinältä.
Pertti esittelemässä Sarankulman tehdasta presidentti Tarja Haloselle kesällä 2011.
Pertti esittelemässä Sarankulman tehdasta presidentti Tarja Haloselle kesällä 2011.
GDS -messuilla Düsseldorfissa vuonna 2013.
GDS -messuilla Düsseldorfissa vuonna 2013.
Hyvää syntymäpäivää Pete!
Hyvää syntymäpäivää Pete!

Anu

Me valmistamme kenkäsi

Anu / Palmroth Original

Ensi viikon perjantaina huhtikuun 24. päivä vietetään taas vaatevallankumousta ja haastetaan sinuakin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni? Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Mukana Vaatevallankumouksessa (Fashion Revolution) on jo yli 60 maata. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen tuotantoketjun.

Siksi haluankin kertoa teille Palmroth Original -tuotteiden valmistuksesta ja vastata kysymykseen: Kuka valmisti kenkäni?

Olen ylpeä että voimme valmistaa yli 90 % kengistämme loppuun Suomessa. Leikkuu- ja neulostyö (kengän päällisten ompelu) tehdään Portugalissa ja tänä vuonna olemme laajentuneet myös Viroon. Kenkien kokoonpano tapahtuu Parkanossa. Olemme onnellisia että löysimme kotimaisen yhteistyökumppanin. Mallistomme korolliset kengät ja laukut valmistetaan erikoisosaamisen vuoksi kokonaan Portugalissa.

Kengän valmistuksessa on yli 200 työvaihetta. Seuraavissa kuvissa muutamia niistä ja ammattilaisia työssään.

Manuel leikkaa nilkkurin etukappaleita Portugalissa
Manuel leikkaa nilkkurin etukappaleita Portugalissa
Saman nilkkurin päällisen kokoamista neulomossa

Saman nilkkurin päällisen kokoamista neulomossa

Kaikki kenkien materiaalit valitsemme ja hankimme itse. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Päällis- ja vuorimateriaalit tulevat pääasiassa Italiasta ja pohjat sekä Suomesta että Italiasta. Esimerkiksi ensi syksyn hittituote kitkakiilapohja on valmistettu Kankaanpäässä.

Olemme päätyneet mahdollisemman lähellä olevaan tuotantoon paitsi laadun ja eettisten arvojen myös valvonnan helppouden ja tuotannon joustavuuden takia. Olemme iloisia että voimme välillisesti työllistää monia suomalaisia ammattilaisia ja siten ylläpitää kengänvalmistusosaamista kotimaassa. Vierailemme säännöllisesti sekä Parkanon, Viron että Portugalin tehtailla ja meille on tärkeää tuntea tuotanto ja sen työntekijät.

Kaija jakaa neuloksia lesteille Parkanossa
Kaija jakaa neuloksia lesteille Parkanossa
Heikki vetää neuloksen lestille
Heikki vetää neuloksen lestille
Raisa viimeistelee
Raisa viimeistelee
Ja lopulta valmiina Merjalle laatikkoon pakattavaksi laatikkoon
Ja lopulta valmiina Merjalle laatikkoon pakattavaksi laatikkoon

Tuotteillemme on myönnetty myös Avainlippu ja Design from Finland -merkit korkeasta kotimaisuusasteestaan. Koska olemme keskittyneet pääasiassa syys/talvituotteisiin, tuotannossa valmistetaan seuraavat kuukaudet kovaa vauhtia kenkiä ja saappaita ensi syksyyn. Amerikan toimitukset täytyy saada matkaan ennen kuin pääsemme nauttimaan kesälomasta.

vaatevallankumous
vaatevallankumous

Osallistu sinäkin vaatevallankumoukseen 24.4. ja pue vaate päällesi nurinpäin, ota selfie ja kysy Who Made my Clothes. #FashRev #vaatevallankumousAnu

Lappeenrannan kautta Milanoon

Anu / Palmroth Original

Näkymä Kenkäviikon toisen kerroksen kabinetistamme
Näkymä Kenkäviikon toisen kerroksen kabinetistamme

Viimeiset pari viikkoa olemme viettäneet messuilla. Kahdeksan päivän messuputken aloitti alan suurin kotimainen tapahtuma, Kenkäviikko. Suomen kenkä- ja laukkukauppiaita kokoava tapahtuma järjestettiin Holiday Club Saimaa -kylpylähotellissa Lappeenrannassa. Yli 40 näytteilleasettajaa esitteli tulevan syksyn mallistojaan. Olimme mukana nyt ensimmäistä kertaa, koska haluamme lisätä saatavuuttamme myös kotimaassa. Tapasimmekin paljon uusia kiinnostuneita kauppiaita ympäri Suomea.

Lappeenrannasta jouduimme karkaamaan hieman kesken Milanoon Micam-messuja pystyttämään. Onneksi saimme hyvän tuuraajan messujen viimeiselle päivälle. Kiitos Riikkis! Tänä vuonna monia jalkinealan messuja häiritsi päällekkäisyys. Esim. Las Vegasissa ja Oslossa oli tärkeät messut samaan aikaan kuin Milanossa. Lontoossa Pure ja New Yorkissa FFaNY edellisellä viikolla. Asiakkaat ja valmistajat joutuivat valitsemaan tai sukkuloimaan useiden messujen välillä ja se ei ole kenenkään etu.

Milanossa meitä odotti italialaisen standirakentajamme pystyttämä osasto. Olemme käyttäneet samaa rakentajaa ja itse suunnittelemaamme osastoa pienin muutoksin nyt jo kolme kertaa. Milanon tuttuun messuhalliin saapuminen tuntui jopa kotoisalta. Kolme isoa laatikollista mallipareja odotti kuriirin toimittamina jo osastolla. Yhden matkalaukullisen näytteitä toimme vielä itse lisää mukanamme.

Osasto siivousta, logojen teippausta ja mallipareja vaille valmis.
Osasto siivousta, logojen teippausta ja mallipareja vaille valmis.

Messukeskus Fiera Rhon eteläosan kahdeksan hallia (yht. 67 000 m2) oli varattu Micam-messuille. Paikalla oli yli 1500 näytteilleasettajaa, joista reilusti yli puolet italialaisia tehtaita. Me saimme vanhan hyväksi havaitun paikkamme Luxury -hallista 1. Messut kestivät neljä päivää sunnuntaista keskiviikkoon (15.-18.2.). Meille Micam on sesongin ehdottomasti tärkein tapahtuma, koska sinne saapuu asiakkaita ympäri maailmaa Amerikasta Aasiaan. Kaikki tärkeät asiakkaamme kävivätkin tekemässä ensi syksyn tilauksensa. Suurinpana vientimaanamme jatkaa edelleen Kanada. Aika paljon myös suomalaisia kenkäostajia käy Milanossa ostoksilla. Joka messuilla olemme saaneet uusia maita "vientikarttaamme". Tänä vuonna saamme laittaa neulan myös Kroatiaan. Todella tyylikäs kenkäkauppa Zagrebissa tulee myymään saappaitamme ensi syksynä.

Messualueen kuvatuin kohde
Messualueen kuvatuin kohde
Messujen hittituote mokkasaapas lämpimällä lammasvuorilla ja pitävällä kiilapohjalla
Messujen hittituote mokkasaapas lämpimällä lammasvuorilla ja pitävällä kiilapohjalla

Hallissa 10 pidettiin kolmena päivänä muotinäytös, johon järjestäjä WGSN oli valinnut kenkiä eri valmistajilta. Meiltä hienoon näytökseen pääsivät punaiset lyhytvartiset lakerisaappaat. Muuten hyvin mustavoittoisesta näytöksestä ne erottuivatkin edukseen ja moni asiakas kertoi huomanneensa juuri ne. Sain napattua pari kuvaa näytöksestä, vaikka innokas turvamies yrittikin kieltää kuvaamisen muilta kuin ammattilaisilta. Taisin olla ainoa (kiltti suomalainen), joka edes vähän totteli häntä.

Punaiset lakerisaappaamme muotinäytöksessä
Punaiset lakerisaappaamme muotinäytöksessä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paksujen pohjien paluu
Paksujen pohjien paluu
Luxury -sisääntulon kullanhohtoa
Luxury -sisääntulon kullanhohtoa

Suomalaisia merkkejä/valmistajia oli Micamissa muutama muukin. Lahtisten huopajalkineet ja -laukut hallissa 10 ja Minna Parikan sekä Lumin ja Marita Huurinaisen yhteisosasto International Designers -hallissa. Pitkäaikaisen asiakkaamme (kanadalainen kenkäketju Browns) omistaja kertoikin iloisena heidän lisänneen valikoimiinsa nyt myös toisen suomalaisen merkin, Minna Parikan. Valitettavasti en ehtinyt käydä moikkaamassa kuin Lahtisen porukkaa pikaisesti.

Mallimme Oksana (vas) puhuu seitsemää kieltä
Mallimme Oksana (vas) puhuu seitsemää kieltä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska toimistomme sijaitsee Tampereella Pyynikin vanhalla trikootehtaalla on vähintäänkin luonnollista valita reissussa hotelliksi vanha puuvillakutomo, Italiana Rho. Joku niissä suurissa tehdassalien ikkunoissa vaan viehättää. Matkalla hotellilta messuille ihailin joka päivä myös paikallista Citterion makkaratehtaan kaunista rakennusta. Joku tehdasrakennusfiksaatio?!

Hotellimme oli kunnostettu vanhaan puuvillakutomoon
Hotellimme oli kunnostettu vanhaan puuvillakutomoon
Kaunis tehdasrakennus matkalla messualueelle
Kaunis tehdasrakennus matkalla messualueelle

Messujen jälkeen viimeisenä iltana teimme vielä pikavierailun keskustaan. Breran alue on parasta Milanoa istuskella ravintolassa tai lasillisella. Juhlistimme Mikon syntymäpäivää Pisacco -ravintolan herkkurisotoilla. Naapurustosta löytyy paljon gallerioita, kahviloita, pikku kauppoja ja esim. italialaisiin pienpanimo-oluisiin erikoistunut baari.

taidetta ravintola Pisaccon seinillä
taidetta ravintola Pisaccon seinillä

Myyntisesonki jatkuu edelleen ja edessä on kiireinen kevät. Paljon täytyy vielä tapahtua ennen kuin syksyn kengän ovat asiakkailla. Alankin nyt valmistella uusia kaavoja tuotantokuntoon ja tilauksia työnalle. - Anu -

Kurkistus ensi syksyn mallistoon

Anu / Palmroth Original

Tulevan syys/talvi 2015-16 malliston suunnittelu alkoi jo viime syksynä. Pää oli täynnä uusia ideoita ja Lineapellen materiaalimessuilta Milanosta löytyi taas uusia ihania materiaaleja. Viime kuukausien aikana onkin sitten ideoitu, suunniteltu, hypistelty materiaaleja, valittu ja hylätty, piirretty, kaavoitettu, tehty kokeiluja, soviteltu, kokeiltu uudelleen ja valmistettu lukuisia mallipareja. Nyt kaikki alkaa olla valmista. Sesongin myynti aloitettiin jo joulukuussa New Yorkissa FFaNY-messuilla. Sieltä saadun palautteen pohjalta mallisto onkin nyt hiottu valmiiksi päämessuja varten.

* ihanan pehmeää italialaista nappaa
* ihanan pehmeää italialaista nappaa
muotinäytösparien leikkuuta CAD/CAM -leikkurilla

muotinäytösparien leikkuuta CAD/CAM -leikkurilla

leikatut päällisen kappaleet
leikatut päällisen kappaleet

Uusista materiaaleista on mainittava ainakin upeat mokkavärit, viininpunainen ja raikas sininen sekä ihanan pehmeä taube ja harmaa nappa. Sporttisempaan tyyliin löytyy raskaampi martiotu pinta, joka on vettähylkivää nahkaa. Yksityiskohtina näyttävät raskaat tummat metalliketjut. Syksyn odotetuin uutuus taitaa kuitenkin olla sirot nilkkuri- ja saapasmalli 5 cm korolla.

kenkäneuloksia uusissa materiaaleissa (näyttävät oranssit esinauhoitusnauhat ovat väliaikaiset vain pinkomista varten)
kenkäneuloksia uusissa materiaaleissa (näyttävät oranssit esinauhoitusnauhat ovat väliaikaiset vain pinkomista varten)
malliparit odottavat pinkomista
malliparit odottavat pinkomista
Palmroth - Made in Finland <3

Palmroth - Made in Finland <3

AW15 malliston yksityiskohtia
AW15 malliston yksityiskohtia

Yksi inspiraation lähde on ollut jälleen kerran pitkä Palmroth -historiamme. Olemme keränneet kauneimpia kuvia vuosikymmenten varrelta kirjaksi ja aina kirjaa selaillessa mietin mitkä jutut toimisivat myös tänä päivänä. Kaunis nilkkurimalli 70-luvun alusta onkin nyt modernisoituna mukana uudessa mallistossa. Tein siitä pari versiota eri materiaaleista, toisen pehmeästä vaaleasta pintanahasta ja toisen mustasta säänkestävästä mokasta. Mokkaversio osoittautui hitiksi jo ensimmäisillä Nykin messuilla ja vaalea nappamalli valittiin mukaan Milanon Micam -messujen muotinäytökseen. Näytökseen pääsi meiltä myös toinen malli, punainen lyhytvartinen lakerisaapas. Toivottavasti pian voin laittaa tänne kuvia näytöksestä.

* Innostui pitkästä aikaa piirtelemään fiiliskuvia. Kyseinen mallin esikuva suoraan omasta Palmroth -historiasta (ks. seuraava kuva)
* Innostui pitkästä aikaa piirtelemään fiiliskuvia. Kyseinen mallin esikuva suoraan omasta Palmroth -historiasta (ks. seuraava kuva)
* Olemme koonneet rikkaan historiamme upeita kuvia kirjaksi. Tässä AW15 malliston kaulusnilkkuri 70-luvun alun esikuvansa vieressä.
* Olemme koonneet rikkaan historiamme upeita kuvia kirjaksi. Tässä AW15 malliston kaulusnilkkuri 70-luvun alun esikuvansa vieressä.

Seuraavat viikon tulevat olemaan kiireisintä myyntiaikaa. Mallisto pääsee esille ensi viikolla sekä Norjassa, Suomessa että Italiassa. Itse suuntaamme ensin Suomen suurimpaan kenkätapahtumaan Itä-Suomeen. Kenkäviikko kokoaa suomalaiset kenkäkauppiaat Holiday Club Saimaa -kylpylähotelliin. Olemme mukana siellä nyt ensimmäistä kertaa. Sieltä suuntaamme suoraan Micam-messuille Milanoon. Micam on meille sesongin tärkein tapahtuma, jonne saapuu asiakkaita ympäri maailmaa. Odotan jo innolla millaisen vastaanoton mallisto saa siellä.

Anu

FFaNY shoe show, New York

Anu / Palmroth Original

Syys/talvi 2015-16 sesonki on nyt avattu. Mikä sen hienompaa kuin aloittaa uuden malliston esittely ja myynti New Yorkissa FFaNY Shoe Show:ssa. Hilton hotellissa ja showroomeissa ympäri kaupunkia pidettävät messut ovat meille tärkeä tapahtuma, jossa tapaamme suurimpia amerikkalaisia asiakkaitamme. Monelle itsenäiselle pienemmälle kauppiaalle ajankohta on vielä hieman aikainen, mutta esim. suuret tavaratalot tekevät ostonsa jo näin ajoissa. Pienemmätkin mielellään tutustuvat uusiin malleihin ja valitsevat niitä mieleisiään. Itselle suunnittelijana nämä sesongin ensimmäiset asiakastapaamiset antavat valtavasti palautetta ja varmuutta uusille malleille sekä auttavat kehittämään niitä vielä lisää kauden päämyyntitapahtumiin.

Mallistomme esittely tapahtui hotelli Hiltonissa, 15. kerroksen huoneessamme. Hotellihuoneiden pehmeä valaistus on yleensä tunnelmallinen, mutta näyttelylle se asettaa omat haasteensa. Varsinkin väreille lämpimän kellertävät valot eivät ole ne parhaimmat. Matkaan oli valittu kaksi suurta matkalaukullista näytteitä, joka on todettu sopivaksi määräksi tämän näyttelyn pystyttämiseen.

kotikatumme viikon ajan

kotikatumme viikon ajan

Messujen ohella täytyi tietenkin joka välissä yrittää ehtiä nauttia New Yorkista mahdollisimman paljon. Vapaa-ajalla keskityimme lähinnä kaupungilla hengailuun ja syömiseen. Ja syömiseenhän vaihtoehtoja riittää loputtomiin: amerikkalainen aamiainen kulmadinnerissa, lounaat ja välipalat naapurin ihanasta salaattibuffetista (auki 24 h), kuubalainen illallinen, viiniä ja juustoja Chelsean ranskalaisessa Montemarte -ravintolassa jne ...

herkkubrunssi Upper East Sidella (The Penrose)
herkkubrunssi Upper East Sidella (The Penrose)

Messujen päätyttyä perjantaina suuntasimme kuuluisaan Metropolitan oopperaan katsomaan upeaa Puccinin La Bohemea. Jo pelkkä rakennus on vaikuttava oopperasta puhumattakaan. Perjantai-illan ja lauantain vapaapäivän satoi kaatamalla, mutta kummasti sekään ei New Yorkissa haittaa kun on paljon näkemistä ja aina voi poiketa sateensuojaan kahville tai lasilliselle.

The Metropolitan Ooppera Lincoln Centerissä illan näytöksenä Puccinin La Boheme
The Metropolitan Ooppera Lincoln Centerissä illan näytöksenä Puccinin La Boheme
Osuimme parikin kertaa rauhallisiin Black lives matters -mielenosoituksiin
Osuimme parikin kertaa rauhallisiin Black lives matters -mielenosoituksiin
japanilainen brasserie EN West villagessa, erikoisuutena todella tuore tofu (uusi satsi valmistui tunnin välein)
japanilainen brasserie EN West villagessa, erikoisuutena todella tuore tofu (uusi satsi valmistui tunnin välein)

Ilmeisesti amerikkalaisten aina aluksi jopa hämmentävä avoimuus tarttuu ja hidas hämäläinenkin huomaa juttelevansa hississä ja vaihtavansa käyntikortteja oopperan vessajonossa tapaamiensa ihmisten kanssa. No, ehkä en ole muutenkaan se hiljaisin hämäläinen.

Yksi omista ehdottomista suosikeistani New Yorkin osto- ja hengailupaikkana on modernintaiteen museon Moman kirjakauppa. Vaarallinen paikka, rahaa menee ja painavia ostoksia muutenkin täysiin lentokiloihin tulee...

joulukoristelua Manhattanilaisittain
joulukoristelua Manhattanilaisittain
Barneys -tavaratalon ihana jouluprintti koristi myös hissin seiniä
Barneys -tavaratalon ihana jouluprintti koristi myös hissin seiniä
Tällä kadulla voisi olla mukava asua Greenwich villagessa
Tällä kadulla voisi olla mukava asua Greenwich villagessa
Sateinen päivä ei houkutellut soutelemaan leffoista tutulle järvelle Central Parkissa
Sateinen päivä ei houkutellut soutelemaan leffoista tutulle järvelle Central Parkissa

Kaiken kaikkiaan oikein hyvä matka sekä työn että vapaa-ajan puolesta, mutta on ihana olla taas kotonakin. Yritin laittaa mahdollisimman moneen kohtaan tekstiä linkkejä paikoista ja ravintoloista, jos joku on matkaamassa Nykiin päin ja mainitsemani paikat kiinnostavat. Kaikkia voin lämmöllä suositella.

- Anu -

Suomen Kädentaidot -messuilla

Anu / Palmroth Original

Kolme kiireistä päivää Kädentaidot-messuilla on nyt onnellisesti takana. Vähän valmiiksi flunssainen ääni tuli puhuttua käheäksi jo perjantaina. Nyt väsyneet jalat tyynylle ja teetä kiehumaan. Kivaa oli! Euroopan suurimmat käsi- ja taideteollisuusmessut pidettiin perjantaista sunnuntaihin (14.-16.11.14) Tampereen messukeskuksessa. Käsitöiden lisäksi messuilla on paljon myös muotia ja designia. Kenkämme olivat jo viime vuonna mukana messujen muotinäytöksissä. Tällä kertaa päätimme osallistua omalla osastolla.

E-halli oli varattu muodille ja designille
E-halli oli varattu muodille ja designille

Messukävijöitä olikin kuulemma yli 30 000 ja se näkyi vilskeenä ainakin meidän osastollamme. Varsinkin lauantaina meinasi kädet loppua kesken. Taas oli mukava tehdä kauppaa ja kuulla ihmisten muistoja ja kokemuksia Palmroth-kengistä ja monella oli tuttuja malleja jalassakin.

Kenkämme upeissa Suomen kädentaidot ja Finnish Design -muotinäytöksissä
Kenkämme upeissa Suomen kädentaidot ja Finnish Design -muotinäytöksissä
Saimi Hoyer juonsi molemmat näytökset
Saimi Hoyer juonsi molemmat näytökset
Noon Knitin ponzot ja meidän mokkasaappaat
Noon Knitin ponzot ja meidän mokkasaappaat
Jukka Rintalan upeat takit ja iltapuvut päättivät näytöksen
Jukka Rintalan upeat takit ja iltapuvut päättivät näytöksen

Ensi vuonna uudestaan!

- Anu -

Syksyn sateet ja talvi saa tulla!

Anu / Palmroth Original

Ilma on tällä viikolla viilentynyt ja tuntuu todella syksyiseltä. Talvihan on ihan kohta täällä! Mikä ihana syy vaihtaa kengät uusiin saappaisiin ja nilkkureihin. Tein pienen videon, johon olen poiminut omat suosikkini tämän vuoden syksy/talvimallistostamme. Voit katsoa sen täältä. Uuden malliston pääajatuksena oli jälleen kerran yhdistää kauneus ja käytännöllisyys, asiat joista Palmroth on tunnettu. Säänkestävät materiaalit, hillityn tyylikkäät lestit ja leikkaukset ovat suunnitteluni kulmakiviä. Korkeat saappaatkin ovat 8 cm korostaan huolimattaan niin mukavat jalassa että niillä jaksaa kävellä pidemmänkin päivän. Jokainen tuote ajatellaan kestämään useita vuosi, niin katsetta kuin käyttöäkin. Eräänlaista slow fashionia siis. Nyt vuoden synkinpään aikaan on mukava piristää itseään punaisilla asusteilla. Syksyn värit säilyvät kengissä vaikka lehdet jo ruskettuvatkin. Joka säähän sopiva vettähylkivä lakerimme on huoletonta käyttää. Pelkkä pyyhkäisy kostealla rätillä riittää puhdistamaan kengät. Vasemman puolisissa venykenilkkureissa on lämmin lammasvuori ja käyttömukavuutta lisäävä irrotettava pohjallinen. Chilin punaista väriä löytyy tänä syksynä myös mokkanahasta.

Ehdottomasti suosituin materiaalimme onkin vettä- ja likaa hylkiväksi jo nahkatehtaalla käsitelty haljasmokka. Iloinen uutinen meille loskassa tarpoville on, ettei siihen jää myöskään suolaraitoja.

Tänä syksynä laajensimme valikoimaamme myös kävelykenkiin ja laukkuihin. Laukut on suunniteltu sopimaan setiksi jalkineiden kanssa ja ne on valmistettu samoista materiaaleista kuin kengätkin, joten nekin ovat säänkestäviä. Laukut valmistetaan pienessä portugalilaisessa tehtaassa.

Tulevilla liukkailla keleillä parhaan pidon takaa kotimainen Grip+ pohja, jossa on käytetty samaa teknologiaa kuin auton kitkarenkaissa. Voin kertoa että toimii!

Uskallan sanoa että olen todella ylpeä Suomessa valmistetuista tuotteistamme. Nyt voin hyvillä mielin alkaa suunnitella uutta AW15 -mallistoa.

Loppuun vielä muutama lainaus maailman huippusuunnittelijoilta Viviennen Westwoodilta ja tällä viikolla menehtyneeltä Oscar de la Rentalta.

"Buy less, choose well and make it last" - Vivienne Westwood - "Fashion is about dressing according to what's fashionable. Style is more about being yourself" - Oscar de la Renta -

- Anu -

Montreal & Toronto

Anu / Palmroth Original

Kun asiakkaamme, kanadalainen luksustavarataloketju Holt Renfrew kutsui meidät vierailulle, aloimme heti varata lentoja. Oli hieno mahdollisuus päästä kertomaan lisää brändistämme ja esittelemään juuri myyntiin tullutta syksy/talvi 14 mallistoamme. Samalla halusimme vierailla muidenkin kanadalaisten asiakkaiden luona ja nähdä heidän liikkeensä. Mahtavia syitä pakata tavarat ja lähteä tutustumaan Kanadaan, joka on yksi parhaita vientialueitamme. Holt Renfrew on vuonna 1837 perustettu Kanadan suurin tavarataloketju. Tuotteitamme myydään ketjun seitsemässä tavaratalossa, joista kolmessa pidimme aamiaistilaisuuden koko kenkäosaston henkilökunnalle. Aloitimme Holtin Montrealin tavaratalosta ja jatkoimme siitä Toronton lippulaivamyymälään Bloor Streetille sekä Toronton suurimman ostoskeskuksen Yorkdale shopping centerin Holtin myymälään.

Palmroth -brändin historia, uuden malliston tuotteet sekä niiden ominaisuudet kiinnostivat kaikkia läsnäolijoita. Osa myyjistä oli myynyt Palmroth -tuotteita jo kolmenkymmenen vuoden ajan eri liikkeissä Montrealissa ja Torontossa. Olemme iloisia ja ylpeitä siitä kuinka tunnettuja ja arvostettuja tuotteemme ovat Kanadassa.

Holt Renfrew tavarataloketjun lippulaivamyymälä Toronton Bloor streetillä
Holt Renfrew tavarataloketjun lippulaivamyymälä Toronton Bloor streetillä
Tuotteemme hyvässä seurassa maailman huippumerkkien kanssa
Tuotteemme hyvässä seurassa maailman huippumerkkien kanssa
Iloisia ilmeitä kenkäosastolla aamiaistilaisuuden jälkeen (Holt's Bloor)
Iloisia ilmeitä kenkäosastolla aamiaistilaisuuden jälkeen (Holt's Bloor)
Hiljattain uudistettu kenkäosasto aamulla ennen myymälän avaamista (Holt's Yorkdale shopping center)

Hiljattain uudistettu kenkäosasto aamulla ennen myymälän avaamista (Holt's Yorkdale shopping center)

Montreal

Aloitimme matkamme kauniista Monrealista, jossa meillä on useampia asiakkaita. Kanadalaiset arvostavat talviosaamistamme ja saappaidemme käytännöllisyyttä vaativissakin olosuhteissa.

Montreal on vahvasti ranskankielinen kotoisa kaupunki. Ehdimme kiertelemään kaupunkia jonkin verran. Montrealista löytyy monia erilaisia alueita esim. ravintoloita pullisteleva vanhakaupunki, varakas Westmount, rento Le Plateau Mont Royal, kävelylle kutsuva vanha satama. Tunsimme olomme todella tervetulleiksi joka paikassa. Asiakkaamme toki tunsimmekin, mutta myös muut paikalliset tuntuivat mukavan ystävällisiltä ja auttavaisilta. Henri Alenin twitterissä vinkkaama Bistro le chien fumant jäi ikävä kyllä tutustumatta kun matkamme jatkui jo Torontoon.

Yksi Browns kenkäketjun 50 liikkeestä (Rue Sainte-Catherine, Montreal)
Yksi Browns kenkäketjun 50 liikkeestä (Rue Sainte-Catherine, Montreal)
Tony's shoes on perinteinen kenkäkauppa neljännessä polvessa viihtyisässä Westmontissa
Tony's shoes on perinteinen kenkäkauppa neljännessä polvessa viihtyisässä Westmontissa

Toronto

Eurooppalaisen oloisen Montrealin jälkeen lensimme 500 km itään Torontoon. Toronto muistuttaa vähän New Yorkia pilvenpiirtäjineen ja monine erilaisine kaupunginosineen. Tunnelma on kansainvälinen, yli puolet kaupungin asukkaista on syntynyt muualla kuin Kanadassa. Molemmissa kaupungeissa voi nautiskella mahtavasta ruoka- ja juomatarjonnasta. Maistelimme myös muutamaa Niagaran alueen viiniä, joista varsinkin pari roseeta oli oikein oivallisia. Pari päivää kummassakin kaupungissa ei ole paljon, mutta matka oli oikein antoisa. Kanadaan palaamme varmasti vielä monesti uudelleen.

Laskeuduimme Toronton keskustan kentälle, joka on saaressa. Kaupunki iltavalaistuksessa oli hieno näky lauttamatkalla.
Laskeuduimme Toronton keskustan kentälle, joka on saaressa. Kaupunki iltavalaistuksessa oli hieno näky lauttamatkalla.
Toronto nähtynä 350 metrin korkeudesta edellisessä kuvassakin näkyvästä  CN Tower ista.

Toronto nähtynä 350 metrin korkeudesta edellisessä kuvassakin näkyvästä CN Towerista.

Lineapelle -materiaalimessut muuttivat Milanoon

Anu / Palmroth Original

Lineapelle -materiaalimessut ovat alan tärkein tapahtuma esitellä jalkine- ja laukkuteollisuuden uutuus nahkoja sekä muita komponentteja ja tarvikkeita. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävät (kevät/kesä sekä syksy/talvi) messut on pidetty viimeiset lähes 30 vuotta Bolognassa. Tänä vuonna messut palasivat takaisin Milanoon. Yli 1000 näytteilleasettajaa oli koonnut mallistonsa samoihin Rhon messuhalleihin kuin Micam -kenkämessut viime viikolla. Syksy/talvi 2015-16 trendeissä esiin nousi lämpö ja pehmeys. Erilaisten mustien rinnalla nähtiin syvää sinistä ja vivahteikasta harmaata. Myös voimakkaat tumman punaiset sävyt toistuivat kauniisti niin mokassa kuin pintanahassakin. Tärkeinä myös erilaiset printit ja laadukkaat yksityiskohdat. Omaan AW 15 mallistoomme tulee ainakin varmasti muutama uusi hehkuva mokkaväri.

Messujen jälkeen kiertelimme  vielä kaupunkia. Metrolla kulkeminen on Milanossa helpoin tapa liikkua paikasta toiseen. Jopa jalka paketissa matkaaminen on nyt testattu. Monilla asemilla on hissipalvelut liikuntarajoitteisille ja ne toimivatkin lähes moitteettomasti.

Yksi meille uusista paikoista Milanossa oli kanavien alue, Navigli. Keskustan lounaispuolella sijaitseva alue on ravintoloiden ja kahviloiden täyttämä ja suosittu etenkin iltaisin. Naviglio Grande -kanavan varrella nautimme herkullisista pikkuannoksista koostuneen lounaan Turbigo -ravintolan viihtyisällä sisäpihalla. Lähellä pidetään lauantaisin myös suosittua Viale Papiniano vihannes- ja vaatetoria. Mukava katu katsella ja kierrellä on myös Garibaldin aseman ja Breran alueen välillä kulkeva Corso Garibaldi.

Muotikatu Via della Spiga

Muotikatu Via della Spiga

Naviglin kanava-aluetta

Naviglin kanava-aluetta

Turbigon mustia kalmaripalloja, tartarpihviä sekä kana-kikhernekroketteja

Turbigon mustia kalmaripalloja, tartarpihviä sekä kana-kikhernekroketteja

AW14 malliston lanseeraus

Anu / Palmroth Original

Tiistaina vietimme mukavan päivän Helsingissä esitellen syksy/talvi 14-15 -mallistoamme kutsuvieraille sekä juttelemalla yrityksemme kuulumisista. Meitä haastatteli aurinkoinen kirjailija/toimittaja Mirva Saukkola. Elle-lehdenkin Suomeen lanseerannut Mirva on myös tuoreen Etiketti-kirjan kirjoittaja.

Juttelimme uuden malliston lisäksi myös Palmroth -kenkien pitkästä historiasta. Kolmen sukupolven aikana on mallistoja ehtinyt syntyä lukemattomia. Tulevaisuudessa tulemmekin varmasti ammentamaan inspiraatiota myös näistä historiallisista malleista esim. 30- ja 70 luvuilta. Monet niistä toimisivat lähes suoraan siirrettynä tähän päivään. Taas kerran oli mielenkiintoista kuunnella myös vieraiden omia Palmroth-muistoja.

Kenkäjuttujen lomassa nautimme Ragun meille räätälöimastä suussasulavasta tarjoilusta. Puhtaisiin raaka-aineisiin luottava italialais-skandinaavinen Ragu avattiin Ludvikinkadulle viime huhtikuussa. Täällä täytyy nauttia illallinen joskus oikein ajan kanssa.

Lähiviikkojen aikana saapuvat loputkin syksyn tuotteistamme kauppoihin. Kerron AW14 mallistosta ja sen herkuista tarkemmin myöhemmin. Ensin käväistään taas Milanossa.

- Anu -

Mirva, minä ja Mikko
Mirva, minä ja Mikko
herkkuja historiasta: Viva-kengät 30-luvulta ja Vogue USA editorial elokuulta -68 (Julie Christie wears Palmroth of Finland)
herkkuja historiasta: Viva-kengät 30-luvulta ja Vogue USA editorial elokuulta -68 (Julie Christie wears Palmroth of Finland)
Herkuttelimme mm. suppilovahveromunakkaalla, kotimaisilla juustoilla ja ihanilla itseleivottuilla leivillä
Herkuttelimme mm. suppilovahveromunakkaalla, kotimaisilla juustoilla ja ihanilla itseleivottuilla leivillä

Terveisiä Milanosta

Anu / Palmroth Original

Tällä viikolla n. 1600 kenkämerkkiä 30 eri maasta esitteli tulevan kevään ja kesän 2015 mallistojaan the Micam -kenkämessuilla Milanossa. Rho Fieran messuhallit täyttyivät 400 000 kävijästä, joista useimmat kenkäkauppojen omistajia ja sisäänostajia ympäri maailmaa. Samalla messualueella pidettiin myös Mipel -laukkumessut, jossa kävimme tapaamassa portugalilaista laukkuvalmistajaamme. Kesämessut ovat aina ihanan värikkäitä verrattuna talven mustavoittoisiin mallistoihin. Varsinkin kauniisti värejä toistavaa kiiltävää lakeria näki paljon ensi kesän tarjonnassa. Meille Milanon matka oli valmistautumista seuraavaan sesonkiin. Kiertelimme messuilla tutkien mikä olisi uudistuneiden messujen paras paikka meille ensi helmikuussa, kun on aika esitellä talven 2015-16 mallistoa. Tietenkin ihailimme/ihmettelimme myös huippumerkkien näyteikkunat luksus ostoskaduilla Via Montenapoleone ja Via della Spiga. Vähän kenkä- ja laukkukarkkia silmille.

Mahtui matkaan kommelluksiakin. Astuin heti ensimmäisenä messupäivänä huonosti kynnykseen ja taitoin nilkkani. Siitä seurasikin elämysmatka paikalliseen ensiapuun ja kipsi kolmeksi viikoksi. Onneksi saimme hommattua pyörällisen tuolin alleni ja matka pääsi jatkumaan. Siellä sitten rullailtiin pitkin messuhalleja ja Milanon mukulakivikatuja.

Ensi viikolla palaamme aurinkoiseen Milanoon Lineapelle -materiaalimessuille.

- Anu -

Duomo
Duomo
Persoonalliset sandaalit Fendi 1150 €
Persoonalliset sandaalit Fendi 1150 €
Ambulanssissa matkalla ensiapuun, Rho Pronto Soccorso

Ambulanssissa matkalla ensiapuun, Rho Pronto Soccorso

Ambulanssissa matkalla ensiapuun, Rho Pronto Soccorso